0

Cart

Alternatif Dah Ada, Tinggal Nak Sokong Saja, Tiada Lagi Alasan Untuk Tak Sokong

Lebih dari 60 tahun kita telah gagal untuk menyediakan satu platfrom untuk menyatukan semua produk-produk Mus1im untuk berada di bawah satu bumbung yang sama.

Tapi kini Alhamdulillah melalui Raudhah Grocer @ Malakat Mall Cyberjaya mempunyai lebih daripada 80% barangan Mus1im di dalam satu outlet.

Kempen kesedaran kenapa perlu sokong telah pun berjalan dengan jayanya tahun lepas, sekarang ialah masanya untuk kita pengguna-pengguna 1sl4m untuk menzahirkan sokongan dengan membeli segala barangan keperluan rumah dari Raudhah Grocer.

Sekarang alternatif kepada produk-produk antarabangsa dah ada, usahawan-usahawan kita telah pun berusaha menghasilkan produk-produk tempatan yang untuk mengantikan produk-produk antarabangsa. Jadi apa lagi alasan kita untuk menyokong?

Bila niat kita membeli untuk menyokong dan memperkasakan produk Mus1im Insya Allah kita akan dapat lebih sekadar barangan keperluan.

Bukan senang untuk usahawan-usahawan kita nak bangunkan sesuatu produk. Mereka menghadapi pelbagai cabaran bermula dari modal permulaan, proses R&D, proses penghasilan produk, cabaran pekerja, kapasiti pengeluaran, cabaran bahan mentah, kos bahan mentah yang tinggi, cabaran pengedaran, cabaran pemasaran, kos pemasaran dan macam-macam lagi.

Tapi walaupun dengan segala cabaran yang mereka hadapi perjuangan untuk menghasilkan produk alternatif yang 100% dihasilkan oleh Musl1m tetap diteruskan atas rasa tanggungjawab mereka kepada Umm4H.

Tetapi bayangan apa perasaan mereka setelah produk yang siap tidak mahu disokong oleh orang kita sendiri dengan 1001 alasan diberikan untuk tidak menyokong…produk mahal la, low kualiti la, tak biasa guna produk tempatan la, dah serasi sangat dengan produk luar la dan pelbagai lagi.

Adil ke untuk mereka? Boleh kita mereka maju jika kita pengguna-pengguna 1slam terus menerus memberi alasan untuk tidak menyokong?

Dulu nak dapat produk Mus1im punya la susah. Hanya ada masa pameran-pameran halal atau ekpo-ekpo, tapi sekarang di Raudhah Grocer kita dah berjaya mempunyai lebih dari 80% produk Mus1im dibawah satu platfrom.

J1had bukan dari peperangan saja, tapi j1had di alaf baru ini ialah dari segi penguasaan ekonomi. Jika kita sendiri pengguna-pengguna 1s1am tidak mahu bersatu dan memperkasakan ekonomi orang 1s1am siapa lagi yang kita nak harapkan? Tangungjawab kita ialah dengan memberi sokongan yang tidak belah bagi dengan terus menerus membeli produk-produk Mus1im, mendoakan kejayaan mereka dan menwar-warkan kepentingan untuk semua dari kalangan ahli keluarga dan kawan-kawan kita untuk terus menyokong dan membeli dan menggunakan produk Mus1im.

Mulai harini jom kita bersama-sama memperkasakan produk Mus1im dengan membeli secara Online mahupun Offline dari Raudhah Grocer.

Ini adalah antara produk-produk yang ada untuk pelanggan-pelanggan online kami. Sasaran kami dalam masa terdekat ini untuk mempunyai lebih dari 1000 produk untuk ditawarkan secara online dan meluaskan kawasan penghantaran di sekitar Lembah Klang.

Buat masa ini kawasan penghantaran hanya untuk penduduk-penduduk disekitar:

• Cyberjaya,
• Putrajaya,
• Puchong,
• Bdr Baru Bangi,
• Seri Kembangan,
• Dengkil,
• Kajang,
• Sepang,
• Putra Height dan
• Bandar Saujana Putra

Beli di www.RaudhahGrocer.com.

Jom sama-sama kita viralkan posting ini dan belilah secara online bagi penduduk dikawasan yang dinyatakan diatas.

Semoga ini akan menjadi asbab kepada kebangkitan ekonomi 1s1am. Ameen.

Leave a Reply