0

Cart

Lazada adalah syarikat milik luar di China

Shopee adalah milik syarikat Singapore dan mendapat suntikan pelaburan daripada Khazanah

Apa masalahnya mereka ini syarikat milik luar?
Tak ada masalah, tapiii persoalan yang patut kita tanya ialah:

Kenapa Tiada Syarikat Milik Kita?

Kenapa tiada syarikat muslim yang besar seperti ini?

.
Jadi untuk menyediakan peluang mencari barang2 keperluan muslim,

Dengan ini kami memperkenal :

Hayib.com

– “Muslim Friendly Marketplace”

Jom kita sama-sama realisasikan https://hayib.com

sebagai platform pertama pasarkan produk Muslim secara online. Kita himpunkan seluruh usahawan muslim di sini.

Tujuannya adalah untuk kita senang membeli produk muslim. Very easy to use bila semua yg listed dalam Hayib.com

ini dijamin Halal dan Toyyib????

Selain Malakat Mall secara fizikal yg telah pun beroperasi sejak sebulan yang lalu, kita juga boleh memperkasakan ekonomi Muslim dengan mewujudkan Muslim Friendly Marketplace seperti Hayib ini.

Jadi sokongan anda semua peniaga-peniaga Muslim amat di perlukan disini.

Apakah Keunikan Hayib.com

;

1. Muslim Entrepreneurs Hub. Kita menghimpunkan seluruh sellers dan produk dari kalangan muslim. Kita dapat kuatkan ekonomi Islam di Malaysia dan di peringkat global.

2. Setiap transaksi yang berlaku di Hayib.com

, 1% akan disumbangkan kepada Ummah Fund dalam usaha untuk berkongsi keuntungan dengan komuniti setempat.

3. Kami akan fokus barang keperluan harian dan bulanan. Bayangkan jika satu keluarga berbelanja sebulan RM 1000 untuk keperluan isi rumah, dan 1 juta Muslim di Malaysia menggunakan Hayib.com

, maka ia akan menghasilkan jualan sebanyak RM1 Billion oleh peniaga Islam.

4. Kami memperkenalkan bahagian“Food Suppliers” yang mengumpulkan semua pembekal bahan mentah untuk disediakan kepada para peniaga bisnes makanan. Pembekal itu termasuklah penternak ayam lembu, petani, peladang yg boleh supply bahan makanan seperti ayam, ikan, sayur dan buahan dgn harga borong. Hasilnya, kita dapat mengawal ekonomi makanan bermula dari ladang sehingga ke meja makan. Semuanya hasil tangan orang Islam.

5. Ethical Merchant. Sistem jual beli yang beretika dan mengikut ajaran Islam.

Jom jadilah antara mereka yang terawal berniaga di Hayib.com

demi mewujudkan Ekosistem Ekonomi Islam yg baru.

Berikut adalah antara jenis barangan yg kami perlukan :

1. Barangan runcit, keperluan

2. Electronic devices

3. Electronic Accessories

4. Home Appliances

5. Health & Beauty

6. Babies & Toys

7. Groceries & Pets

8. Islamic Products

9. Home & Lifestyle

10. Men’s Fashion

11. Women’s Fashion

12. Fashion Accessories

13. Sports & Travel

14. Automotive & Motorcycles

15. Foods

Kepada anda yang nak jadi seller klik ; https://hayib.com/vendor-membership/

Akhir sekali kami ingin meminta jasa baik dan pertolongan dari anda semua yang ingin menaikkan ekonomi Islam untuk zahirkan sokongan anda kepada Hayib.com

.

Apa yang anda perlu buat ialah:

1. Join FB Group.
http://bit.ly/Usahawan_Hayib

2.Carikan sebanyak mungkin sellers muslim untuk berniaga di Hayib.com

3. Promote
Hayib.com

dan war2kan kpd seluruh keluarga dan sahabat handai

4. Promosikan di page2 FB so that diorang post di page diorang mengenai Hayib.com

5. Forward ke dalam semua whatsapp group dan telegram group yg anda ada. Kami memerlukan sokongan semua pihak utk merealisasikan Hayib.com

sebagai Muslim Friendly Marketplace yg bakal menjadi marketplace utama di Malaysia seterusnya menyumbangkan kepada pembangunan ekonomi Islam in sha Allah ???? together we can do this

Anda adalah antara pejuang-pejuang Muslim yang kami perlukan.

Komen Dah jika anda sudah lakukan kelima-lima tindakan diatas. Ingat kita dinilai dari segi tindakan yang kita ambil dan lakukan.

Semoga dengan tindakan kita ini akan menjadi asbab kebangkitan ekonomi Islam. Insya Allah Amen.

Leave a Reply